Metrolla musiikkiin - Med Metron till Musiken: Freskoja - Fresker

Kalenteri ja kellosymboli02.08.2022 klo 19:00 - 20:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliVuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Sami Junnonen, huilu / flöjt

Tuomas Turriago, piano


Widor, Franck


Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa / Gratis inträde, programblad 10 €

"Kirkon merkitys musiikinhistorian kannalta on ainutlaatuinen. Sen myötävaikutuksesta on syntynyt valtava määrä unohtumattomia mestariteoksia. Tilana kirkko on voimaannuttava pyhättö ja arkkitehtoninen taideteos, jonka sakraalinen hiljaisuus virittää mielen otolliseksi musiikin kokemiselle. Kirkko on inspiroinut myös kahta merkittävää, myöhäisromantiikan aikakaudella Ranskassa vaikuttanutta urkuri-säveltäjää: César Franckia ja Charles-Marie Widoria. Konsertissa kuullaan huilulla ja pianolla heidän musiikkiansa, josta on aistittavissa syvä kunnioitus, mutta ennen kaikkea armo ja kiitollisuus", Sami Junnonen kertoo.

---

"Kyrkans betydelse för musikhistorien är unik. Otroliga mängder oförglömliga mästerverk har skapats tack vare dess bidrag. Som ett utrymme är kyrkan en bemyndigande fristad och ett arkitektoniskt konstverk, vars heliga tystnad ställer in sinnet till musikupplevelser. Kyrkan har också inspirerat två betydande, senromantiska franska organist-kompositörer: César Franck ja Charles-Marie Widor. Under konserten hör vi deras musik på flöjt och piano. Musiken har en märkbart djup aktning, men framför allt nåd och tacksamhet", berättar Sami Junnonen.