Esiintyjät

Niels Burgmann

Niels Burgmann, kyrkomusiker i Matteus församling i Helsingfors, har studerat kyrkomusik och orgelspel vid Musikhögskolan i Piteå och vid Sibelius-Akademin i Helsingfors för Mattias Wager, prof. Hans-Ola Ericsson och Markku Hietaharju och avlade diplom i orgelspel 2002. Vid Sibelius-Akademin fördjupade sig Burgmann även även i komposition och hans verk har belönats med första-, andra- och tredjepriser vid både nationella och internationella tävlingar.

Som organist konserterar Burgmann ofta i Finland och Sverige och har även uppträtt i de baltiska staterna, Norge, England och Österrike. Hans intresse för klang och klangfärg avspeglas i framför allt hans interpretationer av senromantisk och modern musik. Burgmann är även verksam som kördirigent för Västnyländska kammarkören, Guf-kören i Helsingfors och som anlitad kammarmusiker. På regelbunden basis konserterar han sedan flera år tillbaka med oboisten Keijo Silventoinen och flöjtisten Erica Nygård.

Niels Burgmann, svartvit porträtt

Jose Casallas

Jose Casallasin (s. 1982) intohimo musiikkiin on kuljettanut hänet Atlantin yli mantereelta toiselle ja kasvattanut hänestä monipuolisen muusikon ja opettajan.

Jose aloitti kitaransoiton opiskelun lapsena Bogotassa, Kolumbiassa. Valmistuttuaan Kolumbian kansallisesta yliopistosta vuonna 2005 hän muutti Pariisiin opiskelemaan Alberto Poncen ja Tanja Chagnotin johdolla.

Vuonna 2011 elämä kuljetti hänet Suomeen ja Metropolia ammattikorkeakouluun opiskelemaan Petri Kumelan kitaraluokalle. Täällä Jose on opetellut rakastamaan suomen kieltä ja kulttuuria, vaikka ne hänen sanojensa mukaan aluksi tuntuivat mahdottomilta. Keväällä 2019 Jose valmistui musiikin maisteriksi Tukholman Kungliga Musikhögskolanista kitaransoitto pääaineenaan.

Jose on saanut sekä kansallisia että kansainvälisiä palkintoja ja huomionosoituksia, sekä esiintynyt ympäri maailmaa ja toiminut opettajana Kolumbiassa ja Ranskassa. Vuodesta 2015 lähtien hän opettaa Avonia musiikkiopistossa.

Kitaristit Rody van Gemert ja Jose Casallas

Felis-kvartetti

Felis-kvartetti perustettiin vuonna 2005, ja näin ollen vuosi 2020 on kvartetin 15-vuotisjuhlavuosi. Soittajat ovat valmistuneet Sibelius-Akatemiasta ja toimivat muusikkoina ja soitonopettajina pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.Felis-kvartetti on esiintynyt laajasti ympäri Etelä-Suomea ja on konsertoinut mm. Sipoon vanhankirkon kesäkonserttisarjassa vuodesta 2006 lähtien. Yhtye on kantaesittänyt Timo Alakotilan 2. jousikvarteton vuonna 2010 ja Cecilia Damströmin jousikvarteton ”Via Crucis” vuonna 2015. Nämä teokset kvartetti myös levytti vuonna 2017. Vuonna 2018 ilmestyi kvartetin toinen CD sisältäen joululauluja Timo Alakotilan sovituksina.

FELIS-kvartetti:

Sirkka Kautonen, 1.viulu
Leena Kiiski, 2.viulu
Helka Hakasalo, alttoviulu
Marion Göbel, sello

Barokkiyhtye Galantina

Barokkiyhtye Galantina on viime vuosituhannella perustettu vanhan musiikin yhtye, joka soittaa täysbarokin musiikkia 4 - 25 hengen vahvuisilla kokoonpanoilla. Collegium musicum -perinteen mukaisesti soittajistoon kuuluu musiikin ja muiden elämän alueiden ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia. Galantina on tehnyt runsaasti yhteistyötä eri laulajien ja kuorojen kanssa, sekä konsertoinut Suomen lisäksi Saksassa ja Italiassa. Konserttiensa lisäksi yhtye on esiintynyt runsaasti jumalanpalveluksissa sekä yksityisissä juhlissa. Erityistä Galantinassa on harvinaisten barokin soitinten käyttö teosten tarpeen mukaan. Kokoonpanoissa on käytetty mm. chalumeau -perhettä, viola d'amorea sekä paimenpilliä. Galantina on esittänyt myös runsaasti Suomessa vähemmän tunnettujen barokkisäveltäjien ohjelmistoa. Yhtyeen ohjelmisto on kypsää barokkia pääasiassa Saksasta, Italiasta ja Ranskasta.

Barokkiyhtye Galantina:

Martti Peippo, huilut

Ester Sundström, viulu

Johanna Honkanen, viulu ja viola

Risto Kytö, spinetti

Anniina Saarikko, sello

Barokkiyhtye Galantina, soittajat periodipuvuissa

Rody van Gemert

Hollantilaisen Rody van Gemertin (s. 1972) musiikkiura alkoi koululaisena Haarlemin katedraalikoulussa, jossa kuorolaulu ja viulun soittaminen olivat päivittäinen osa hänen koulunkäyntiään. Kiinnostuttuaan barokkimusiikista Rody lähti opiskelemaan klassista kitaransoittoa Amsterdamin konservatorioon. Lisäksi hän opiskeli Hiroshiman Elisabeth musiikkikorkeakoulussa sekä Sibelius Akatemian DocMus-tohtorikoulutuksessa, opettajinaan muun muassa Norio Sato, Jukka Savijoki ja Zoran Dukic.

Opiskeluajoista alkaen Rody on ollut ahkera kamarimuusikko ja tehnyt yhteistyötä muusikoiden ja tanssijoiden kanssa. Hän on ollut myös perustamassa Ensemble Insomniota, Helsinki kitaraduoa ja Archipelago-trioa.

Rody on esiintynyt monissa Euroopan maissa, Färsaarilla, Venäjällä, Meksikossa ja Japanissa. Hän on kantaesittänyt noin 100 sävellystä, niin sooloteoksia kuin kamarimusiikkia. Hän on myös perehtynyt Francisco Tárregan kehittämään omaperäiseen soittoestetiikkaan. Nuorten kitaristien kanssa työskentely on lähellä Rodyn sydäntä. Hän opettaa musiikkiopisto Avoniassa, jossa ohjaa kollegoineen isoa kitaraorkesteria.

Kitaristit Rody van Gemert ja Jose Casallas

Hannu Holma

Musiikin maisteri, baritoni Hannu Holma (s.1962) aloitti lauluopinnot Oulussa 1978 opettajanaan Eero Harmaala. Vuodesta 1984 hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Anssi Hirvosen oppilaana ja suoritti laulun A-kurssitutkinnon erinomaisin arvosanoin 1993. Opintojaan Holma on täydentänyt Herbert Brauerin, Harry van der Kampin, Ian Partridgen, Dorothy Irvingin ja Jorma Hynnisen mestarikursseilla sekä yksityisesti Dorothy Irvingin johdolla. 

Hannu Holman ohjelmisto sisältää musiikkia varhaisbarokista uusimpaan musiikkiin. Hän on esiintynyt omien soolokonserttien lisäksi monien orkesterien ja kuorojen solistina. Hannu Holman sooloja on kuultavissa useilla äänitteillä ja radionauhoituksina. Hän on myös kantaesittänyt monien säveltäjien teoksia. Oman konserttitoiminnan lisäksi Hannu Holma toimii laulupedagogina ja kuorojen äänenmuodostuskouluttajana. 

Anni Holma

Anni Holma (s.1965) valmistui Helsingin Konservatoriosta musiikkioppilaitoksen opettajaksi 1989. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Marita Viitasalon piano- ja Dorothy Irvingin lied-kursseilla. Anni Holma on lisäksi valmistunut Helsingin yliopistosta kasvatustieteen maisteriksi 1996. Nykyisin hän toimii Helsingissä Pakilan musiikkiopistossa pianonsoitonopettajana ja säestäjänä sekä musiikkiopiston rehtorina. Lisäksi Anni Holma on opettanut ja säestänyt musiikkikursseilla ja -leireillä eri puolilla Suomea ja hän esiintyy jatkuvasti sekä laulajien että instrumentalistien kanssa.

Anni ja Hannu Holma, taustalla ison puun runko

Janne Hovi

Pianisti Janne Hovi opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Sirkka Harjunmaan oppilaana ja sen jälkeen solistisella osastolla Jussi Siiralan johdolla. Hän suoritti diplomitutkinnon vuonna 2004.

Hovi on toiminut useiden laulajien säestäjänä, mm. Jaakko Ryhänen, Jorma Elorinne, Taina Piira, Angelika Klas ja Marion Melnik. Hän on myös kantaesittänyt ja levyttänyt uutta suomalaista musiikkia, erityisesti säveltäjä Antti Nissilän tuotantoa. Kotimaan lisäksi hän on esiintynyt Ruotsissa ja Kanadassa. Hovi palkittiin vuonna 2003 Väinö Sola -stipendillä. Klassisen musiikin solisti- ja säestystehtävien lisäksi ohjelmistoon kuuluu myös viihde-, tanssi- ja jazzmusiikkia.

Janne Hovi, katsoo kameraan, hymyilee leveästi

Terttu Iso-Oja

Sopraano Terttu Iso-Oja on monipuolinen musiikin ammattilainen. Hän on sekä konsertti- että oopperalaulaja, kirkkomuusikko ja laulunopettaja. Iso-Oja on opiskellut laulua mm. Sibelius-Akatemiassa (MuM) ja Savonia-ammattikorkeakoulussa Tärkeimpinä laulu- ja mestarikurssiopettajina ovat olleet Eeva-Liisa Saarinen, Marjatta Airas, Soile Isokoski, Tom Krause ja Dorothy Irving.

Seinäjoella asuva Iso-Oja esiintyy aktiivisesti ympäri Suomea erilaisissa laulajan tehtävissä. Hän on laulanut useiden kirkkomusiikkiteosten solistina. Iso-Ojan keskeinen repertuaari painottuu lied- ja kamarimusiikkiin. Hän on kantaesittänyt myös uusia suomalaisia vokaalikamarimusiikki- ja oopperateoksia mm. Ilmajoen Musiikkijuhlilla. Iso-Oja opettaa klassista laulua Etelä-Pohjanmaan alueella. Iso-Oja aloitti syksyllä 2020 työt Ilmajoen seurakunnan kanttorin virassa.

Iso-Oja voitti jaetun 2. palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa v. 2008 ja oli finalisti v. 2011 järjestetyssä II kansainvälisessä Sibelius-laulukilpailussa. Viime vuosina Iso-Ojan taiteellista työskentelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus (Pohjanmaa) ja Etelä-Pohjanmaan rahasto. Lisätietoa taiteellisesta toiminnasta: www.terttuiso-oja.com

Iso-Oja ja Kozlovski ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2010.

Terttu Iso-Oja, kuvaaja Ville Hautakangas

Sirkka-Liisa Jussila-Gripentrog

Sirkka-Liisa Jussila-Gripentrog opiskeli Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla, mistä valmistui kanttori-urkuriksi 1968. Urkujensoiton diplomitutkinnon hän suoritti professori Enzio Forsblomin johdolla1973 erinomaisin arvosanoin. Stipendin turvin hän jatkoi opiskeluaan Wienin Musiikkikorkeakoulussa professori Michael Radulescun ohjauksessa. Lisäksi hän on täydentänyt taitojaan lukuisilla kansainvälisillä urkukursseilla opettajina mm. Guy Bovet, Marie-Claire Alain, Ludger Lohmann, Harald Vogel ja Monserrat Torrent.

Hän on esiintynyt useissa Euroopan maissa. Suomen Yleisradiolle hän on tehnyt runsaasti nauhoituksia.

Director musices Jussila-Gripentrog on toiminut kirkkomuusikkona Kallion seurakunnassa vuosina 1971-2014 sekä Sibelius-Akatemiassa urkujensoiton opettajana.

Jussila-Gripentrog esiintyy useilla kuorolevyillä säestäjänä ja urkusolistina, vuonna 1997 häneltä ilmestyi CD Kallion neljät urut ja syksyllä 2005 uusi CD Kallion lehteriurkujen 10-vuotisjuhlan kunniaksi. Vuonna 2006 hänelle myönnettiin Organum-seuran kiertopalkinto monipuolisesta työstä urkutaiteen saralla, ja 2014 hänet kutsuttiin saman seuran kunniajäseneksi.

Sirkka-Liisa Jussila-Gripentrog, taustalla lehvästöä ja puun runko

Aapo Järvinen

Aapo Järvinen (s. 1993) aloitti huilunsoiton Ala-Keiteleen musiikkiopistossa Äänekoskella Mikko Miettisen ja Marja Luiron johdolla. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja myöhemmin orkesterisoitinten osastolla Hanna Juutilaisen ja Mikael Helasvuon opissa. Kesällä 2018 Järvinen valmistui musiikin maisteriksi Berliinin Taideyliopistosta opiskeltuaan kolme vuotta professori Annette von Stackelbergin huiluluokalla. Vuonna 2019 hän viimeisteli maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Hanna Kinnunen ja edelleen Mikael Helasvuo. Tärkeitä opettajia mestarikursseilta ja kesäleireiltä ovat olleet myös Rainer Risberg ja Jacques Zoon.

Järvinen aloitti Turun Filharmonisen orkesterin huilun äänenjohtajan virassa syksyllä 2020 ja on sitä ennen soittanut Jyväskylä Sinfoniassa sekä Tampere Filharmoniassa. Keikkalaisena häntä on nähty ja kuultu useimmissa maamme orkestereissa.

Orkesterissa työskentelyn lisäksi Järvisen mielipuuhaa on kamarimusisointi. Hän soittaa Helmikvintet-puhallinkvintetissä ja on perustanut Toivakan kamarimusiikkifestivaalin Keski-Suomeen yhdessä pianisti Fanny Söderströmin kanssa. Järvistä on kuultu kamarimuusikkona sekä solistina useilla kesäfestivaaleilla ja musiikkitapahtumissa, ja hänellä on usein työn alla myös jokin oma konserttiprojekti.

Muusikon työn ohella Järvinen harrastaa kiipeilyä ja juoksemista. Hän pitää ruuanlaitosta ja elokuvien katselusta sekä yrittää sinnikkäästi lukea kaunokirjallisuutta.

Aapo Järvinen, kasvokuva

Angelika Klas

Sopraano Angelika Klas on erityisen monipuolinen artisti, jonka ohjelmisto ulottuu ooppera- ja kamarimusiikista musikaali- ja näyttämömusiikkiin. Hän on esiintynyt useissa ooppera- operetti- sekä musiikkiteatteriproduktioissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Näistä mainittakoon mm. Suomen Kansallisooppera, Savonlinna Oopperajuhlat, Vaasan ja Joensuun oopperat, Mihhailovski Opera (Pietari) ja Novaya Opera (Moskova) sekä Turun ja Imatran kaupunginteatterit. Hänen lukuisiin ooppera- ja operettirooleihinsa kuuluu mm. Figaron Häiden kreivitär, Bizet’n Carmenin nimirooli, Lepakon Rosalinde, Kreivitär Marizan nimirooli sekä Astor Piazzollan oopperan Maria de Buenos Airesin nimirooli. Angelika Klas on lisäksi esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaalelilla ja vieraillut useimpien suomalaisten orkesterien solistina.

Hänet tunnetaan erityisesti tangon ja Astor Piazzollan musiikin vahvana tulkitsijana.

Kirill Kozlovski

Kirill Kozlovski syntyi v. 1981 Mogilevissa. Hän on opiskellut pianonsoittoa Valko-Venäjän Musiikkiakatemiassa Irina Semenjakon johdolla sekä Sibelius-Akatemiassa Matti Raekallion, Hamsa al-Wadi Juriksen, Ilmo Rannan ja Eero Heinosen johdolla. Kirill Kozlovski valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian pianomusiikin osastolta keväällä 2005. Jatko-opinnot hän suoritti Wienin musiikkikorkeakoulussa Avo Kouyoumdjianin oppilaana. Vuonna 2017 Kozlovski valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemian DocMus-yksikön taiteilijakoulutuksesta aiheenaan Dmitri Shostakovitshin musiikin kontekstualisointi. Hän on myös täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Dmitri Bashkirov, Petér Nagy, Ivari Ilja, Ralf Gothoni ja András Schiff.

Kirill Kozlovski on esiintynyt soolokonsertein ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla mm. Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä, Virossa ja Espanjassa. Omia soolokonsertteja hänellä on ollut paitsi Suomessa myös muualla Pohjoismaissa. Solistina hän on esiintynyt Minskin Filharmonisen orkesterin, Helsingin, Lappeenrannan ja Oulun kaupunginorkestereiden, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Tampere Filharmonian, Jyväskylä Sinfonian sekä Sinfoniaorkesteri Vivo:n kanssa. Kirill Kozlovski esiintyy säännöllisesti liedpianistina Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt yhdessä mm. Jorma Hynnisen, Jekaterina Gubanovan, Monica Groopin, Mika Kareksen, Miina-Liisa Värelän sekä Jenni Lättilän kanssa ja saanut liedoppia mm. Dietrich Fischer-Dieskaulta ja Hartmut Hölliltä.

Kirill Kozlovski

Hilda Kunnola

Hilda Kunnola aloitti harpunsoiton 9-vuotiaana Turun Konservatoriossa opettajanaan Hanna Kenttämies. Vuodesta 2014 hän on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Päivi Severeiden luokalla, ja tällä hetkellä hän tekee musiikin kandidaatin tutkintoa Sibelius-Akatemiassa. Hilda on saanut lisäopetusta mm. Gabriella Bosion, Letizia Belmondon, Catherine Micheli, Gwyneth Wentikin ja Emmanuel Ceyssonin mestarikursseilta.

Hilda on osallistunut Zagrebin harppukilpailuun, ja keväällä 2017 hän sijoittui kolmanneksi Tukholman kansainvälisessä musiikkikilpailussa. Orkesterimuusikkona hän on työskennellyt muun muassa Oulu Sinfonian, Tapiola Sinfoniettan ja Norjalaisen Ung Filharmonin riveissä. Keväällä 2019 hän soitti RSO:n Nuorten solistien konsertissa solistina, ja myöhemmin samana vuonna hänet valittiin Pro Musica -säätiön Vuoden nuoret muusikot -konserttiin.

Hilda Kunnola, nojaa kevyesti harppua vasten

Vuokko Lahtinen

Kuopiolaislähtöinen Vuokko Lahtinen on opiskellut alttoviulunsoittoa Helsingin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa Helge Valtosen, Tommi Aallon ja Pirkko Simojoen johdolla. Hän on myös täydentänyt opintojaan Pariisin kansallisessa konservatoriossa David Gaillardin ja Nicolas Bônen alttoviululuokalla. Tällä hetkellä hän jatkaa opintojaan Berliinin Taideyliopistossa Ulrich Knörzerin opastuksessa. Lahtisen muusikkoutta nimittää rakkaus ystäviä ja yhteissoittoa kohtaan, sekä uteliaisuus eri taiteen- ja tieteenaloja kohtaan. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona niin Wienin Musikvereinissä kuin Kruunuvuoren öljysäiliössäkin, Korson kirjastossa, sekä Aurora Borealis -säätiön Ilmastonmuutoskonferenssissa Huippuvuorilla. Lahtinen on toiminut osana kulttuurikomppania Eloaa ja tehnyt yhteistyötä esimerkiksi tanssija Sanni Kriikun, ohjaaja Vilma Tihilän ja mediataiteilija Otso Havannon kanssa. Lahtinen keikkailee myös säännöllisesti Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Kansallisoopperan orkesterissa. Jorma Panulan luotsaamien kapellimestariopintojen myötä Lahtinen on päässyt työskentelemään muun muassa Kuopion, Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkestereiden kanssa. Äidin ohella hänen opintojaan ovat tukeneet Pro Musica -säätiö, Suomen Säveltaiteen Tukisäätiö sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö. 

Vuokko Lahtinen, kasvokuva, kasvojen edessä osittain alttoviulu

Kullervo Latvanen

Kullervo Latvanen valmistui 1993 musiikin maisteriksi kirkkomusiikkiosastolta pääaineena laulu. Hän on toiminut kanttorina Kiikalan ja Leppävaaran seurakunnissa, joista jälkimmäisessä vuodesta 1999 lähtien. Työssä hän on keskittynyt kuoro- ja laulumusiikkiin mm. johtamalla perustamaansa Leppävaaran Kirkon Kamarikuoroa. Seurakuntatyön lisäksi hän toimii laulajana niin solistina kuin erilaisissa kokoonpanoissa.

Kullervo Latvanen

Marika Leino

Marika Leino on opiskellut pianonsoittoa varhaislapsuudesta asti Vaasassa, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Helsingissä. Hänen pianonsoitonopettajinaan ovat toimineet mm. Liisa Soinne, Carlos Juris ja Carlos Turriago. Vuonna 2000 hän valmistui Keski-Suomen konservatoriosta musiikkipedagogiksi (pianonsoitonopettaja). Samana vuonna Marika Leino siirtyi opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan Helsinkiin ja vaihtoi pääsoittimekseen urut. Lukuvuoden 2003-2004 hän opiskeli Nordplus-stipendiaattina Kööpenhaminassa Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa urkujensoitonopettajanaan professori Hans Fagius. Urkujensoiton A-tutkinnon Marika Leino suoritti Sibelius-Akatemissa professori Kari Jussilan johdolla v.2006 erinomaisin arvosanoin. Marika Leino osallistui opiskeluaikanaan aktiivisesti kotimaisille ja ulkomaisille mestarikursseille ja myös kilpaili urkujensoitossa kansainvälisellä tasolla. Vuonna 2007 Marika Leino valmistui musiikin maisteriksi kirkkomusiikin osastolta Sibelius-Akatemiasta. Tutkintoonsa liittyen hän opiskeli myös laulua, cembalonsoittoa ja kuoronjohtoa. Marika Leino on toiminut Kulosaaren kanttorin virassa 2007 alkaen ja seurakuntien yhdistymisten myötä jatkanut Herttoniemen kanttorin virassa.

Marika Leino

Kirsi Lemponen

Kirsi Lemponen (1963) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta vuonna 1989. Laulua hän opiskeli Raili Kostian johdolla ja suoritti laulun A-tutkinnon ja laulunopettajan tutkinnon v. 1990. Sopraano Kirsi Lemponen on esiintynyt laulusolistina eri puolilla Suomea sekä Ruotsissa, Virossa, Latviassa, Saksassa, Unkarissa, Venäjällä ja Kanadassa. Hän on toiminut kanttorina Herttoniemen seurakunnassa vuodesta 1990 lähtien.

Kirsi Lemponen, kasvokuva

Essi Luttinen

Mezzosopraano Essi Luttinen on yksi monipuolisimmista oman aikansa oopperalaulajista Suomessa. Hänen laaja ohjelmistonsa ulottuu barokista viihteeseen. Oopperatehtävissä Luttinen on vieraillut Suomen Kansallisoopperan ja Savonlinnan Oopperajuhlien lisäksi mm. Turun, Tampereen, Jyväskylän, Vaasan ja Oulun oopperoissa, London Handel Festival’ssa sekä Bergen Nasjonale Operassa sekä Ilmajoen Musiikkijuhlilla. Essi Luttinen on voittanut ensimmäisen palkinnon Taidekeskus Salmelan Merikanto – laulukilpailuissa vuonna 2005 ja vuoden 2006 Lappeenrannan Laulukilpailuissa hän sijoittui toiseksi. Hänelle on myös myönnetty Karita Mattila –palkinto.

Mezzosopraano Essi Luttinen, kasvokuva

Robert Pauker

Robert Pauker syntyi Göteborgissa 1974. Vuonna 1995 hän suoritti kanttoritutkinnon Oskarhamnin Folkhögskolassa, jonka jälkeen hän jatkoi opintojaan Piteån Musikhögskolanissa. Siellä hän suoritti kirkkomusiikin tutkinnon mm. Matias Wagerin, professori Hans-Ola Ericssonin ja Margus Warghin johdolla.

Keväällä 2002 Robert soitti kaksi diplomikonserttia kolmivuotisen konserttiurkurin koulutuksen päätteeksi. Hänen opettajinaan toimivat professori Hans-Ola Ericsson ja Gary Verkade.

Robert on ollut mukana useilla festivaaleilla ja mestarikursseilla yhdessä monien kansainvälisesti tunnettujen urkurien kuten Olivier Latry, Daniel Roth Martin Böcker ja Harald Vogel kanssa sekä toiminut solistina Ruotsissa Ölannin Urkupäivillä ja Norrköpingin Urkuviikoilla. Hän on myös esiintynyt Suomessa, Islannissa, Italiassa, Espanjassa, Yhdysvalloissa ja Uudessa-Seelannissa.

Vuodesta 2002 Robert Pauker on toiminut urkurina Jukkasjärven seurakunnassa Luleån hiippakunnassa. Tämän ohella Robert myös konsertoi sekä urkurina että säestäjänä.

Robert Pauker soittaa urkuja, Robert Pauker spelar orgel

Duo Peili

Duo Peili on esiintynyt vuodesta 2006 lähtien. Sellon ja kromaattisen kanteleen duon ohjelmatossa on tuttuja teoksia J. S. Bachista moderniin musiikkiin. Kromaattinen kantele on toisenlainen kuin perinteinen konserttikantele. Tästä syystä ohjelmistossa kuullaan mm. Kimalaisen lentoa ja Bachin Goldberg-muunnelmia. Järnefeltin Kehtolaulu, Debussy, Popper, sekä improvisaatiot kuuluvat duon vakiohjelmistoon. Seeli Toivion ollessa myöskin laulaja, kuullaan muutama kansanlaulukin. Sekä Hedi Viisma että Toivio ovat Sibelius-Akatemiasta valmistuneita musiikin tohtoreita. Duo Peili on levyttänyt kolme levyä, joiden ohjelmistoa kuullaan myskin tässä konsertissa. Arvo Pärtin kaunis Peili peilissä -teos on ollut innoituksen lähteenä duon nimelle. Taiteilijat kertovat soittimistaan musiikin lomassa.

Seeli Toivio, sello
Hedi Viisma, kromaattinen kantele

Duo Peili, etualalla kromaattinen kantele, taustalla kirkon valkoinen alttarikaappi

Risto Pulkamo

Risto Pulkamo valmistui Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta musiikin maisteriksi 1996. Laulun A-tutkinnon hän suoritti Sauli Tiilikaisen johdolla 1998. Lisäksi opettajina hänellä ovat olleet Matti Tuloisela ja Heikki Keinonen.Pulkamo on toiminut Helsingin Vanhan kirkon kanttorina vuodesta 1992 lähtien. Hän on vieraillut solistina Suomen Kansallisoopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla sekä West Coast Kokkola Operassa. Pulkamo esiintyy säännöllisesti myös oratoriosolistinaja konserttiohjelmistossa hänellä on repertuaarissaan teoksia eri kokoonpanoille renessanssista aikamme musiikkiin.

Risto Pulkamo

Netta Skog

Netta Skog, syntynyt 1990

  • Kultainen harmonikka voitto 2006
  • Tangomarkkinat laulukilpailun finalisti 2013
  • Digiharmonikan maailmanmestari 2015
  • esiintynyt eri heavy-yhtyeiden kanssa ympäri maailmaa joista mainittakoon Turisas, Nightwish, Children of Bodom, Mokoma.
Netta Skog

Katri Vanhamäki

Katri Vanhamäki aloitti musiikkiopinnot Lounais-Hämeen musiikkiopistossa pianonsoitolla ollessaan 7-vuotias ja urkujensoiton kymmenen vuotta myöhemmin. Hän opiskeli urkujensoittoa ja kirkkomusiikkia Pirkanmaan Ammattikorkeakoulussa, Sibelius-Akatemiassa sekä Debrecenin ja Amsterdamin konservatorioissa opettajinaan mm. Olli Porthan, Jacques van Oortmerssen ja Anne Nietosvaara. Urkujensoiton A-tutkinnon hän suoritti erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiassa vuonna 2010. Katri Vanhamäki on saavuttanut tunnustuksia kansainvälisissä kilpailuissa, ja konsertoinut Suomessa ja Euroopassa. Ensikonserttinsa hän soitti Sibelius-Akatemian konserttisarjassa vuonna 2013. Katri Vanhamäki työskentelee kirkkomuusikkona Helsingin Vartiokylän seurakunnassa, sekä kuoronjohtajana Suomen Ulkoasiainministeriössä.

Hanna Virtanen

Hanna Virtanen (s. 1987) aloitti pianonsoiton opinnot Itä-Helsingin musiikkiopistossa vuonna 1991. Urkujensoiton kokeileminen lukioikäisenä johti ammatinvalintaan, ja Hanna valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta vuonna 2012. Hän jatkoi opintojaan solistisella osastolla pääaineenaan urkujensoitto, ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon Peter Peitsalon johdolla vuonna 2015 erinomaisin arvosanoin. Valmistumisensa jälkeen Hanna on toiminut kirkkomuusikkona mm. Malmin ja Vartiokylän seurakunnissa. Vuonna 2015 hänet valittiin kanttorin virkaan Vuosaaren seurakuntaan, jossa hän työskentelee edelleen.

Hanna Virtanen, kasvokuva